Adresa: Industrijska zona 45, Kula (Srbija)

Informacije & Prodaja:
00381-64-11-52-755

Informacije & Prodaja:
00381-65-888-70-15

RED JONAPRINCE WILTON’S

sadnica

Plod je krupan ili vrlo krupan, stožastog oblika. Ova sorta ostvaruje visoke prinose. Koža ploda je sjajna, glatka, 95 do 100% prekrivena je sa intenzivnom, tamno crvenom bojom, čak i u senovitoj strani stabla. Red Jonaprince ima više šećera i tvrdoće od ostalih Jonagolda. Meso ploda je vrlo čvrsto, hrskavo, krem-zelene boje, kiselo-slatko, mirisno s visokim ukusom kvalitete. Plod dobro podnosi skladištenje.

GOLDEN REINDERS

sadnica

Dobro i redovno rađa i ima odličnu skladišnu sposobnost. Temeljna boja ploda je zelena, a zlatnožuta kada su plodovi potpuno zreli i zelenkasta sa senovite strane. Plodovi su glatki, lepog, izduženog oblika i znatno manje hrapavi nego kod Zlatnog Delišesa klon B, i sa puno većom otpornošću na mrežavost ploda. Meso ploda je čvrsto i hrskavo, slatko, sa vrlo malim sadržajem kiselina. Ima manji broj smeđih lenticela nego Zlatni Delišes klon B. Plod nema debelu kožicu.

GALA

sadnica

Ova izuzetno atraktivna jabuka dolazi sa Novog Zelanda, a dobijena je ukrštanjem sorata Golden Delicious (Zlatni Delišes) i Kidd’s Orange Red – vrlo obećavajući početak! Gala sjedinjuje moderno i tradicionalno roditeljstvo. Naime, Kidd’s Orande Red potomak je Cox’s Orange Pippina, staromodnog engleskog favorita i ne trebate se profesionalno baviti rasadom jabuka kako bi shvatili da bi ukrštanje Golden Deliciousa i Cox’s Orange Pippina-a moglo rezultirati skladnim spojem slatkog ukusa Golden Deliciousa i bogatog i kompleksnog ukusa Cox-a.

BRAEBURN

sadnica

Braeburn je danas jedna od najvažnijih komercijalnih sorti jabuke i bez sumnje prvoklasna desertna jabuka. Prva je moderna sorta jabuke koja je ukusom bliža starijim, klasičnim sortama. Takođe, Braeburn je jedna od prvih dvobojnih sorti, kriterijum koji se danas smatra neophodnim za komercijalni uspeh.

POSETITE SAJT

NOVOSTI

SEVEPLANT NA FACEBOOK-U

SEVEPLANT DOO

Kompanija Verbeek Boomkwerkerijen B.V. iz Holandije i kompanija Seveplant DOO iz Srbije se bave proizvodnjom visokokvalitetnih sadnica (jabuke, kruške, šljive i trešnje).