Adresa: Industrijska zona 45, Kula (Srbija)

Informacije & Prodaja:
00381-64-11-52-755

Informacije & Prodaja:
00381-65-888-70-15

CONFERENCE

Ovo je najraširenija sorta u uzgoju u svetu. Poreklom je iz Velike Britanije. Nastala je selekcijom semenki dobijenih slobodnim oprašivanjem sorte Leon Leclerc de Naval.

Za sortu Conference se često navodi da podnosi niske temperature pa je pogodna za uzgoj u hladnijim područijima. Ima i autora koji navode da su za nju pogodnija područja sa umereno toplom klimom, pa se pre sadnje u lošijim klimatskim uvetima ipak treba posavetovati sa stručnjakom. Rađa srednje krupnim do krupnim plodovima težine 190 do 240 g.

Plodovi imaju oblik izdužene tikvice, osnovna boja kožice je mutnozelena koja je na većem delu prekrivena rastrganom bojom rđe.

WILLIAMS (VILJAMOVKA)

Stara engleska sorta, gaji se na svim kontinentima, pa je smatraju i kosmopolit kruškom. Svojom velikom adaptilnošću (jer se gaji do 800 m/n. v), odličnom rodnošću i izvanrednim kvalitetom ploda, smatra se nezamenjivom sortom.

Plod je srednje krupan do krupan (150-250 g). Meso ploda je sočno, potpuno topivo, slatkonakiselog skladnog i punog ukusa sa specifičnom, prilično jako izraženom aromom. Odličnog je ukusa.

Kasna letnja sorta, sazreva oko 25. avgusta. Treba je brati dve nedelje pre nego što plodovi počnu da žute. Savremenom tehnologijom skladištenja njena potrošnja se može produžiti i do 5 meseci, čime se izbegavaju teškoće u plasmanu.

Za više informacija i broju sadnica, molimo Vas kontaktirajte nas kako bi dobili aktuelne i precizne podatke!

POSETITE SAJT

NOVOSTI

SEVEPLANT NA FACEBOOK-U

SEVEPLANT DOO

Kompanija Verbeek Boomkwerkerijen B.V. iz Holandije i kompanija Seveplant DOO iz Srbije se bave proizvodnjom visokokvalitetnih sadnica (jabuke, kruške, šljive i trešnje).